Peygamberimizin Bir Duası

By | 01 Kasım 2014

duaPeygamberimizin Bir Duası Arapçası : Allâhummec’al hayre umrî âhirehü, Allâhummec’al hayre a’mâlî havâtimehâ, vec’al hayre eyyâmi yevme elkâke.

Peygamberimizin Bir Duası Türkçe Anlamı : “Ey Allah’ım, ömrümün ahirini (sonunu) hayırlı kıl, amelimin sonunu da hayırlı kıl, günlerimin sonunu Sana kavuştuğumda hayırlı

Kıl.”
Peygamberimizin çok çeşitli duaları vardır. Bu duada daha fazla ömrün sonunda hayırlı bir yaşayış istenmektedir. Resûlullah bu dilekte bulunursa, bizim isteğimizin ne kadar daha fazla olması gerektiğini düşünelim!
Amellerimizin sonunda iyi ve makbul olmaları da çok önem taşımaktadır. Bizzat iki cihan serveri Hz. Muhammed Mustafa Efendimiz, hem sonunda amelinin hayırlı olmasını ve hem de Allah’a kavuşma anının hayırlı olmasını istemiştir. Resûlullah’m böyle istemesi, bize bir örnek olmak içindir.

Yani, Ey Ümmetim, sizler Allah’tan hem hayırlı ömür, hem de sonunda hayırlı amellerle meşgul olurken Hakk’a kavuşmanızı isteyin, demek istemiştir.

Nasıl bir baba evladını iyi işlerle meşgul iken görünce onu tebrik ediyorsa, Yüce Mevla da kulunun son deminde iyi işlerle meşgul bir halde kendisine kavuşmasından öylece hoşlanır.

Category: Dualar

About Ahmed Musab Adal

1978 Kastamonu doğumluyum. Üniversitede ilahiyat fakültesini bitirdikten sonra internette birkaç özel projede yer aldım. Yaklaşık 4 yıldır blog yazarıyım. Alıntı ve uyarlama yazılarım yoğunluktadır.