Peygamberimizin Hicret Sırasında Mağaradaki Duası

By | 01 Kasım 2014

dualarPeygamberimizin Hicret Sırasında Mağaradaki Duası Arapçası : Yâ mûnisel müstevhişîn, yâ enîsel müteferridîn, yâ zahîrel mün- katı’în, yâ mâlel mukallîn, yâ kuvvetel müstad’afîn, yâ kenzel fakarâe, yâ mevzi’a şekvel ğurebâi, yâ müteferriden bil celâli, yâ ma’rûfen bin- nevâli, yâ kesîrel ifzâli, eğisni inde kürbetî bi hakkı Muhammedin ve âlihi.

Peygamberimizin Hicret Sırasında Mağaradaki Duası Türkçe Anlamı : Resûlullah Efendimiz, Hz. Ebu Bekir ile birlikte Medine’ye yönelerek Hicret ederken, kendisini takip eden müşriklerden korunmak için Sevr Mağarası’na sığınmıştı. Müşrikler aramalarına rağmen Onu görememişler, örümcekler Ona perde germişlerdi. Kısacası Allah’ın muhafazası altında idi. Bir ara Hz. Ebu Bekir korkmuş ve titremişti. Peygamberimiz ona şu ayeti okumuştu: “Mahzun olma, Allah bizimle beraberdir. ” İşte bu nazik anda Peygamberimiz, yukarıdaki duayı okumaya devam ediyordu.

Dünyanın böyle sıkıntılı yerlerinde bu duanın okunmasında çok büyük isabet vardır.

Nasıl Peygamberimiz o mağaradan kurtulup yolunu takip etmişse, Müslüman da düştüğü sıkıntıdan bu dua sayesinde inşallah çıkacaktır. Bunda kuvvetli emareler vardır. Merhum Gümüşhaneli Hazretleri bu hususta çok teminatlar veriyor ve Müslümanların şevk ve iradelerini kuvvetlendiriyor. Mevla makamını yüce eylesin.

Category: Dualar

About Ahmed Musab Adal

1978 Kastamonu doğumluyum. Üniversitede ilahiyat fakültesini bitirdikten sonra internette birkaç özel projede yer aldım. Yaklaşık 4 yıldır blog yazarıyım. Alıntı ve uyarlama yazılarım yoğunluktadır.