Hastalar İle İlgili Dualar Hastaya Okunacak Dua

By | 01 Aralık 2014

duaHastalar İle İlgili Dualar Hastaya Okunacak Dua Arapçası : Allâhümme innî es’elükel âfiyete fîd-dünyâ vel-âhireti, Allâhümme innî es’elükel afve vel âfiyete fî dînî ve dünyâye ve ehlî ve mâlî, Allâhümme’stür avrâtî ve emin rev’âtî, Allâhüm-mâhfaznî min beyni yedeyye ve min halfî ve an yemînî ve an şimâlî ve min fevkî, ve eûzü bi azametike en uğtâle min tahtî, Allâhümme ağnînî bil ilmi ve zeyyinnî bil hilmi ve kerrimnî bittakvâ ve cemmilnî bil âfiyeti

Hastalar İle İlgili Dualar Hastaya Okunacak Dua Türkçe Anlamı : “Allah’ım, Senden dünya ve ahret afiyetini isterim. Allah’ım, mal ve aile efradım için afiyet ve huzur isterim.”

“Allah’ım, ayıplarımı ört, korktuklarımdan da beni emin kıl.” “Allah’ım, ön tarafımdan, arkamdan, sağ ve solumdan ve üst tarafımdan gelecek tehlikelerden beni koru. Azametinden Sana sığınırım. Alt tarafımdan gelecek tehlikelere karşı Senden medet beklerim.” “Allah’ım, beni ilimle zengin kıl, hilimle (yumuşak huyla) zinetlendir, takva ile beni mükerrem kıl, afiyetle beni güzelleştir.”

Allah’tan sıhhat ve afiyet isteyen kimse bu duaya devam etsin. Dünya ve ahretin feyiz ve felahını isteyen kişi bu duaya devam etsin. Dinini, dünyasını, malını ve ailesini korumak isteyen kişi, bu duayı sabah akşam okusun. Allah’a karşı hatalarını bağışlatmak isteyen bu duayı okusun.

Kendisine gelecek tehlikeleri önlemek isteyen kimse bu duayı okusun.

İlim isteyen, iyi ahlaka kavuşmayı arzulayan ve Allah korkusu ile vicdan duygusuna sahip olmayı isteyen bir kimse bu duayı okusun; yatarken ve kalkarken, giderken ve dururken bu duaya devam etsin.
Bunun fazileti çok mübarektir. Allah’ın rızası ve Peygamberimizin muhabbeti bu duanın içindedir.

Category: Dualar

About Ahmed Musab Adal

1978 Kastamonu doğumluyum. Üniversitede ilahiyat fakültesini bitirdikten sonra internette birkaç özel projede yer aldım. Yaklaşık 4 yıldır blog yazarıyım. Alıntı ve uyarlama yazılarım yoğunluktadır.