İstiğfar İle İlgili Ayetler

By | 19 Aralık 2014

dualar1İstiğfar İle İlgili Ayetler : “Rabbinizin mağfiretine ve takva sahipleri için hazırlanmış olan ve eni göklerle yer kadar olan Cennet’e koşun.”

“Onlar kendilerine zulmettikleri vakit sana gelip de Allah’tan mağfiret dileselerdi, onlara Peygamberleri olan sen) de mağfiret isteyiverseydi , elbette Allah’ı tövbeleri hakkıyla kabul edici, çok esirgeyici bulacaklardı.”
“Ve Allah’tan mağfiret iste. Çünkü Allah çok bağışlayıcı, çok esirgeyicidir;

“Kim bir kötülük yapar veya nefsine zulüm eder de sonra Allah’tan mağfiret isterse o, Allah’ı çok bağışlayıcı, çok esirgeyici bulur.”

“Fakat yaptığı o haksız hareketinden sonra tövbe eder, kendini düzeltirse, şüphesiz ki Allah onun tövbesini kabul eder. Çünkü Allah çok bağışlayıcı, çok esirgeyicidir.”
“İşte onlar (böyle). Allah’ın onları affedeceğini umabilirler. Allah çok affedici, çok bağışlayıcıdır.

“Hâlâ Allah’a dönüp O’nun mağfiretini istemeyecekler mi onlar? Allah çok bağışlayıcı, çok esirgeyicidir.”
“Allah’tan bir esirgeme sayesinde onlara yumuşak davrandın. Eğer kaba, katı yürekli olsaydın onlar etrafından dağılıp gitmişlerdi. Artık onları bağışla, günahlarının bağışlanmasını iste. İş hususunda onlarla müşavere et (danış). Bir kere azmettin mi artık Allah’a güvenip dayan. Çünkü Allah, kendine güvenip dayananları sever.”
“Sonra insanların birlikte döndüğü yerden siz de dönün. Allah’tan günahlarınızı mağfiret (buyurmasını) isteyin. Şüphesiz ki Allah çok bağışlayıcı, hakkıyla esirgeyicidir.”
“Sabredenler, (imanlarında) doğru olanlar, (Allah’a) itaat la boyun eğenler, infak edenler, seherlerde Allah’tan mağfiret isteyenlerdir.”
“(Hz. Yakup:) “Sizin için Rabbime sonra istiğfar ederim. Hakikat şudur ki O, çok bağışlayıcı, çok esirgeyicidir.” dedi.”
“Ve çirkin bir günah işledikleri veya nefislerine zulmettikleri vakit, Allah’ı hatırlayarak hemen günahlarının bağışlanmasını isteyenlerdir. Günahları Allah’tan başka kim bağışlayabilir? Bir de onlar işledikleri (günah) üzerinde bilip dururlarken ısrar etmeyenlerdir.”

“Rabbinizden mağfiret dileyin. Sonra O’na tövbe ile yönelin. Çünkü Rabbim çok esirgeyendir, (müminleri) çok sevendir.”

“(Habibim) kullarıma haber ver ki, hakikaten Ben, (evet) Ben, bağışlayıcı, kemaliyle esirgeyiciyim.”

Category: Dualar

About Ahmed Musab Adal

1978 Kastamonu doğumluyum. Üniversitede ilahiyat fakültesini bitirdikten sonra internette birkaç özel projede yer aldım. Yaklaşık 4 yıldır blog yazarıyım. Alıntı ve uyarlama yazılarım yoğunluktadır.